Waarom

Onder andere door de IPPC (Integrated Pollution Prevention and Control)-richtlijn van de overheid moeten veehouders steeds meer acties ondernemen om de ammoniakemissie te reduceren. Vooral uit mest in mestkelders komt nog te veel ammoniak vrij. Hoe is dat bij u? Hebt u al maatregelen genomen? Of bent u bang voor hoge investerings- en exploitatiekosten, storingsgevoeligheid en extra onderhoud van wéér een apparaat? Wij presenteren u graag een perfecte, eenvoudige oplossing voor het ammoniakprobleem: de Balansbal.

Dit product heeft vele voordelen ten opzichte van andere systemen die de emissie van ammoniak beperken:

  • Milieuvriendelijk: de balansbal dicht de mestput af en reduceert zo de ammoniakemmissie aanzienlijk. U heeft geen problemen meer met overheidscontroles. Bovendien draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. De Balansbal is van het duurzame materiaal high densitye polyethyleen (HDPE) gemaakt en is volledig recyclebaar.
  • Geringe kosten: lage exploitatiekosten en concurrerende investeringskosten ten opzichte van de bestaande systemen zijn twee grote voordelen van de Balansbal. Bovendien bespaart u energiekosten.
  • Lange levensduur
  • Gezonder klimaat: als u gebruik maakt van de Balansbal hoeft u geen ammoniak meer uit de mestkelder naar buiten te zuigen. Voor de dieren betekent dit een verbetering van hun welzijn. De Balansbal is ook beter voor uw eigen gezondheid, omdat u voortaan veel minder schadelijke stoffen inademt.
  • Onderhoudsarm
  • Probleemaanpak bij de bron. 

Uiteraard is de betrouwbaarheid van de Balansbal uitgebreid getest en is als zeer betrouwbaar uit de bus gekomen. 

   
Klik hier
voor de
laatste
ontwikkelingen