Nieuwsbrief februari 2013

Nog 38 dagen om u te beraden over welke maatregel u gaat nemen

Wordt het: 

- minder dieren houden
- voerspoormaatregelen
- schuine wandsysteem
- luchtwasser
- toch stoppen
- of toch de meest voor de hand liggende maatregel: Balansballen.

U zult er ongetwijfeld goed over nagedacht hebben en een en ander besproken hebben met uw adviseur. Als u gebruik gaat maken van de stoppersmaatregel en in 2020 gaat stoppen, kunt u met behulp van balansballen nog 7 jaar doorgaan. Mocht u over 7 jaar alsnog besluiten om niet te gaan stoppen,dan is balansbal ook een goede maatregel, maar dient u er misschien een extra maatregel bij te nemen om aan de wettelijke eisen te blijven voldoen. Deze maatregelen echter zullen zeker over 7 jaar voordeliger uitvallen.

Gemeentes in Nederland zullen vanaf 1 april 2013 gaan controleren of varkenshouders aan de gestelde eisen voldoen. Dat u zult moeten investeren is dus duidelijk, zeker als u nog een paar jaar wilt doorgaan. Laat u niet om de tuin leiden en kies de voor u meest gunstige maatregel.

 

Als u de keuze heeft gemaakt voor Balansballen, blijven de ballen ook na 7 jaar nog hun waarde behouden. Na deze 7 jaar kunt u namelijk de Balansballen verkopen tegen de dan geldende kunststofprijs.        

                                                                                          

Balansbal heeft voor de boeren die nog moeten investeren de korting van 5% op het factuurbedrag verlengd tot 31 maart 2013.

 

   

Bezoek tijdens de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij in Venray de stand van Balansbal en laat u daar op een juiste manier voorlichten.
U vindt ons op standnummer 356. De koffie staat klaar!!

Klik hier
voor de
laatste
ontwikkelingen